2018. évi Biatorbágyi Megyei Ének Verseny

Énekszó gyermekszívvel

A német nemzetiségi regionális énekverseny 2018 március 22-én reprezentatív helyen, a  biatorbágyi Juhász Ferenc Művelődési Központban került megrendezésre. Az ellátás – tízórai, büfé és ebéd – kifogástalan volt, a helyi német nemzetiségi nyugdíjas klub tagjai készséggel szolgálták ki a résztvevőket.

A versenyzést alapos előkészítés előzte meg, a felkészítő tanárok magas mércét ütöttek meg műsorszámaikkal alsós és felsős-gimnáziumi kórus, kánon, kétszólamú ének, duó és szólóének kategóriákban.  A verseny első részében a kórusok mutatkoztak be, ezt követte egy szakmai értékelés. A hattagú zsűri kíméletlen őszinteséggel, de tapintatosan kielemezte a kórusok munkáját, ezzel hozzájárultak a felkészítő tanárok fejlődéséhez, amely évről-évre látványos előrelépést mutat.

A rövid szünet után az egyéni és kiscsoportos produkciók jöttek két helyszínen az alsósok és a felsősök-gimnazisták részére. Felemelő előadásokat láthattunk.

Ebéd után az összegzés és az előkészített oklevelek megírása vett kb. egy órát igénybe. A díjátadást kissé összezavarta az a különleges kérés, hogy a vecsési versenyzők részére k kerüljenek elsőként az oklevelek kiosztása, mert egy tragikus esemény miatt sietniük kell haza. Ez azt eredményezte, hogy az összerendezett kategóriák felborultak, kapkodás volt. Tanulság: Sajnos ilyen kérésnek nem szabad eleget tenni. A díjkiosztás ellenére az énekverseny jól szervezetten és flottul zajlott le.

A versenyt támogatták: Észak-Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége, a Pest Megyei Német Önkormányzat, a Ritsmann Pál Néet Nemzetiségi Általános Iskola, a Biatorbágyi Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Turwaller Stammtisch Német Nemzetiségi Kultúráért Egyesület.

Jól összehangolt munka remek versenyt eredményezett.