Felhívás

Koronavírus: ma vészhelyzetet rendelt el a kormány. A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata vezetősége a kezdetek óta figyelemmel kíséri a kialakult – és rendkívül gyorsan változó – helyzetet. Englenderné Hock Ibolya, az országos német önkormányzat elnöke levélben fordult az MNOÖ hivatalának munkatársaihoz, az Önkormányzat által fenntartott intézmények, valamint a regionális irodák vezetőihez. Abban mindenekelőtt a további megelőzés fontosságára hívta fel a figyelmet. Azt kérte, az intézményvezetők a családok, a munkatársak és a résztvevők érdekében valamennyi a közeljövőre tervezett nagyobb rendezvényt, ünnepséget, versenyt mondjanak le. Az elnök ezúton kéri a magyarországi német egyesületeket, egyéb szervezeteket, hogy ők is járjanak el hasonlóképp.

Forrás: Facebookon LdU / MNOÖ

———–

Magyarország Kormánya 2020. március 11.-én vészhelyzetet rendelt el. Egyeztetve a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatával, annak egyetértésével – a kialakult helyzetre tekintettel – az Észak Magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége, Egyesület minden 2020. március – április hónapra tervezett nagyobb rendezvényét lemondja, bizonytalan időre elhalasztja:

Így többek között:

  • KÁRPÁT-MEDENCEI NÉMET NEMZETISÉGI NÉPTÁNCMŰHELY: Solymár, március 28.
  • REGIONÁLIS N. N. ÉNEK VERSENY: Biatorbágy, március 26.
  • NÉMET NEMZETISÉGI ÓVODÁSOK TALÁLKOZÓJA- DÉL-KELET TÁNCOS: Vecsés, április 5.
  • REGIONÁLIS N. N. VERS- ÉS PRÓZAMONDÓ VERSENY ÉS A MEGYEI PEDAGÓGUS KITÜNTETÉSEK ÁTADÁSA: Újhartyán, április 17.
  • REGIONÁLIS N. N. ZENEI VERSENY: Taksony, április 24.
  • PEST MEGYEI NÉMET NEMZETISÉGI TÁNCHÁZ: Budakalász, április 17.

Amint a helyzet normalizálódik haladéktalanul áttekintjük az elmaradt nemzetiségi rendezvények későbbi időpontban történő megrendezésének lehetőségét.

Kérem, hogy mindenki a legnagyobb körültekintéssel járjon el, jó egészséget kívánva,

 

RITTER IMRE